Kweek jou eie groente

Met dié dat plantkosse en groente een van die groot kostendense vir 2023 is, het ek dit goedgedink om weer ‘n groentetuintjie by my Weskushuis aan die gang te kry. Laas toe ek my hand aan ‘n groentetuin gewaag het, het ek sommer die oop stuk grond langs die swembad by ons Kaapse huis ingespan. Gedagtig aan die Weskuswind wat maar tierend om die hoeke kan waai, gaan ek eerder nou ‘n paar potte en plantbokse aanskaf daarvoor. Die ou nerfaf houtwerkbank wat op my buite-kuierstoep staan en tans as bêreplek vir my wye versameling kookboeke dien, gaan net reg wees waar die potte, bakke en bokse ‘n staanplekkie moet kry – knus in die binnehof, verskans teen die wind en ergste son. Dan is dit ook makliker om gereeld ‘n ogie oor hulle te gooi sommer so vanuit die kombuis.

Jare gelede, ook in Februarie, doen ek saam met my tuiniervriend, Cobus Smit, wat ook my Weskustuin vir my uitgelê het, ‘n artikel in Huisgenoot oor hoe om jou eie groente te kweek. Daardie blaaie bewaar ek tot vandag nog soos ‘n kleinnood, nie net vir die lekker groente-resepte nie, maar ook oor die handige wenke en praktiese aanwysings wat Cobus gewys het hoe om die tuintjie te maak, maak nie saak of dit tussen jou blomme staan, in potte of in ‘n goed afgebakende groentetuin aangelêword nie. En hy wys jou ook hoe om natuurlike bemesting te maak, wisselbou toe te pas en jou eie brousels aan te maak om peste mee te bestry. Ek deel dit graag met julle.

Kweek self jou groente:

Bladsy 1
Bladsy 2
Bladsy 3

Eet uit jou tuin:

Bladsy 1
Bladsy 2
Bladsy 3
Bladsy 4

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: