Skud reg vir 2022

Ek hoop van harte julle het die uitspantydjie geniet en dat julle weer propvol planne en nuwe idees is om die uitdagings van 2022 aan te pak. Net so vertrou ek dat julle ook weer propvol energie is om 2022 sommer van maand een vir ‘n ses te slaan. Ek weet ook dat meeste van ons goeie Nuwejaarsvoornemens het om 2022 gesonder te eet. Daarom het ek besluit om die hele Januarie af te staan aan gesonder eet idees met lekker, maklike resepte. So, hou dop.

ENERGIEKE SMOOTHIE

Die beste manier vir my om my dag reg te begin is met ‘n lekker(goed) smoothie, want meeste van ons het bloot net nie die tyd om soggens aan te sit vir ‘n ordentlike ontbyt nie. Hierdie smoothie kan jy regtig binne minute in die voedselverwerker aanmaak. Dit bevat ‘n goeie skoot goedheid wat jou energievlakke (sonder onnodige kilojoules) die nodige hupstoot te gee. Boonop is dit heeerlik – wie gaan dan nee sê vir “strawberries & cream”.

Die basis van hierdie smoothie is Carmien se Energise-rooibostee wat ook guarana, hoodia en boegoe bevat. Guarana help die metabolisme aan en verminder moegheid, terwyl boegoe help om waterretensie te beveg en hoodia die eetlus help demp op ‘n natuurlike manier. Die wilde bessies in die Carmien Energise-rooibostee werk ook baie lekker saam met enige kombinasie van bessies soos aarbeie, frambose en selfs bloubessies. Bessies is gelaai met vesel en superkos-goedheid. As ek nie genoegsaam tyd het om my eie vrugte op te sny en te vries nie, gebruik ek graag deesdae die Früzo flash frozen fruit. Daar is verskeie soorte beskikbaar, van bessies tot pynappel en tropiese vrugte.

Om die nodige romerigheid te verskaf, voeg ek graag ‘n paar lepels jogurt by – omdat dit reeds gefermenteer is, verteer jogurt beter as melk. Jy kan ‘n romerige jogurt (verkieslik met lewende kulture) gebruik, maar ek verkies om ‘n Lactolite lae-vet jogurt te gebruik wat veral ook geskik is vir mense wat laktose intolerant is. Diegene wat nie suiwel gebruik nie, kan amandelmelk gebruik. As jy ‘n redelike soettand het, voeg klein bietjie heuning of versoeter by.

Omdat ek nie juis ‘n groot vleiseter is nie en sukkel om my daaglikse hoeveelheid proteien in te kry, voeg ek ook graag ‘n skep of twee wei-proteien by, veral as ek ‘n strawwe oefensessie het wat wag. Tans gebruik ek USN se Ultralean weiproteïenpoeier. Daar is 3 smake – sjokolade, aarbei en vanielje.

Nota: Ek voeg ook graag ‘n sakkie van die Carmien Energise-rooibostee in my waterbottel. Heerlik om tydens ‘n oefensessie aan te teug of sommer net so gedurende die dag. Dit maak dit soveel smaakliker om jou daaglikse 8 glase water in te neem.

RECIPE

Makes 1 large serving
Preparation time: 3 minutes

4 Carmien Energise (with guarana, hoodia & buchu) teabags
250 ml (1 c) boiling water
250 ml (1 c) frozen berry mix or frozen strawberries, raspberries and or blueberries (I usually use Früzo flash-frozen fruit)
1-2 scoops (50—100 ml) Ultralean whey protein powder (I use USN low GI Dietfuel nutrition shake)
80-160 ml (⅓—⅔c) natural plain yoghurt (can be creamy or Lactolite low fat)
5 ml (1 t) raw honey or sweetener (optional)

1 Place 4 tea bags in a cup of boiling water and steep for 2 minutes.
2 Place the frozen berries in a blender or the jug of the stick blender.
3 Pour the hot tea over the berries.
4 Add the whey protein, yoghurt and honey/sweetener as preferred.
5 Blend or insert the stick blender into the jug and puree until smooth.
6 Pour into a glass and enjoy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: