Woensdag Wenke : Aspersies

Kathleen Wilson het onlangs aspersies gemaak en dit was hard. Sy vra wat het sy verkeerd gedoen.

Kathleen, die onderste gedeelte van die aspersies se stingel is baie keer hard, want laer na onder toe begin die stingel al hoe meer veselrig raak. Jy sal sien dat die stingel litte het. Ek breek gewoonlik die onderste gedeelte by die eerste lit af, dit breek maklik by die lit. Dan sit jy nie met daardie laaste harde gedeelte nie. Nog ‘n wenk is om die aspersies in ‘n bossie gebind te hou en dan die harde stingel net onder die rekkie af te sny.

Aspersies kan gestoom en/of geroerbraai word. Ek verkies om dit effe te stoom sodat dit die mooi groen kleur behou en dan vinnig te roerbraai in ‘n mengsel van botter en olyfolie. Gee dan geur met varsgemaalde swartpeper en seesoutvlokkies. Heerlik saam met parmesaankaas. ‘n geposjeerde eier saam met Hollandaise-sous daaroor, is ook lekker.

Rykie van der Merwe vra hoe kook mens koring en of dit gesond is.

Rykie, daar is so ‘n polemiek rondom die gesondheidswaarde van koringprodukte dat ek jou vraag na die dieetkundige, Liezel Joubert, met wie ek baie nou saamwerk verwys het om sodoende die koring van die kaf te skei. Binnekort gee ek vir jou terugvoering en deel ook ‘n lekker resep.

%d bloggers like this: