Botterskorsiesop

Botterskorsiesop, fluweelglad maar kragtig.

Soos julle nou reeds weet, is ek gek na sop wat ek as voorgereg, ligte ete of as hoofgereg geniet. Toe botterskorsiesop in die vroeë tagtigs die land soos ‘n tzoenami getref het, het ek letterlik potte vol van hierdie heerlike fluweelgladde sop gekook.

Verlede jaar, toe ons tot ons huise ingeperk en gehok was, het ek die resep vir hierdie sop weer opgediep. Gelukkig het ek ook toe net ‘n groot besending van Carmién Tea se gewilde nuwe piramied-teereeks van die plaas af gekry. En dis toe wat dit my tref – die piramiedsakkies is mos lekker sterk en gaan sommer goed werk om net so in die soppot te gooi saam met kookwater.

Geensins nodig om eers vooraf die tee te trek of so iets nie. En dis toe net wat ek doen. Ek is veral gek na die Orange Camomile met sy ligte sitrussmaak (drink dit elke aand as slaaptyddrankie). Dit het ook ‘n groen rooibosteebasis wat ‘n lekker kruiegeur aan die sop verskaf. Verder pas die Citrus Chai met sy heerlike speserygeure hierdie sop soos ‘n handskoen.

En noudat ons almal meer as bewus is van gesond eet, antioksidante en weerstand opbou, is Carmién se nuutste toevoeging, die rooibos powders with collagen, ‘n ware seën.

By hierdie sop voeg ek so twee teelepels van die rooi rooibospoeier; buiten vir die kollageen (wat deesdae mos op almal se lippe is) het dit ook borrie in en is liggies gegeur met kaneel. So moenie dat die fluweelsagte tekstuur van die sop jou bluf nie. Hierdie sop is propvol krag en voedsaamheid. Sien hier vir al die goeie hoedanighede van die rooibos powders.

Botterskorsiesop

Maak sowat 3 liter sop

1 ui, gekap
2 knoffelhuisies, fyngedruk
Olie
15 ml (1 e) geroosterde masala of brejani-masala
1 kg botterskorsieblokkies
500 g patatblokkies
1 appel, gerasper
5 piramiedsakkies Carmién Orange Camomile
5 piramiedsakkies Carmién Citrus Chai
2,5 liter (10 k) kookwater
1 sakkie (50 g) tamatiepasta
10 ml (2 t) Carmién rooibos powder with collagen & turmeric
Groot handvol gekapte koljanderblare
45—60 ml (3—4 e) romerige natuurlike jogurt

1 Braai die ui en knoffel in ‘n bietjie olie tot sag. Roer die masala by.
2 Voeg die botterskorsie, patat en appel by en meng.
3 Knoop al die teesakkies aanmekaar, verwyder die plakker en voeg by.
4 Giet die kookwater en tamatiepasta by, geur met sout en bring tot kookpunt.
5 Verlaag die hitte en laat kook die groente sag is. Verwyder die teesakkies.
6 Voeg die rooibospoeier by en meng goed deur.
7 Maak die groente goed fyn met ‘n staafmenger.
8 Skep in ‘n sopbak of klein koppietjies, roer die jogurt liggies deur en rond af met gekapte koljanderblare.

%d bloggers like this: